Alexandru Petrescu (PSD Sector 1): Salvați Bucureștiul de Nicușor Dan! Acesta riscă să fie vizat de DNA într-o anchetă la Primăria Capitalei

Fostul ministru PSD Alexandru Petrescu atrage atenția că actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, riscă să fie vizat de DNA într-o anchetă, deocamdată in rem (se cercetează faptele), la Primăria Capitalei. ”Se pare că domnul Dan ar fi făcut angajări ilegale pe posturi de conducere ale unor companii și administrații ale PMB, mai ales prin detașări.”, explică liderul de la Sector 1 București.

”Oamenii care ocupă în prezent funcțiile sunt fie din gașca fostului lider liberal, Ludovic Orban, fie din gașca protestatară a primarului”, completează Petrescu, care adaugă că este vorba despre ”persoane fără pregătire de specialitate pentru domeniile pe care ar trebui să le gestioneze sau care au picat examenul de ocupare a postului au fost numite prin detașare, sub semnătura lui Nicușor Dan.”

”Prezentat de presa și ONG-urile prietene ca un Salvator al Capitalei, erou protestatar al societății civile, domnul Dan nu a reușit să dovedească, din 2020 încoace, decât că este un politician demagog, lipsit de orice viziune administrativă, cu legături dubioase, care întreprinde acțiuni chestionabile și este mereu în defensivă.”, mai spune liderul PSD Sector 1.

”Bucureștiul, și implicit Sectorul 1, nu își mai permit încă 4 ani pierduți”

În același timp, Alexandru Petrescu îi transmite lui Nicușor Dan că, dacă susține anticorupția, ”el trebuie să fie primul care să recunoască eșecul administrației sale, dar și cei care l-au susținut necondiționat ca singurul candidat, cu valențe mesianice, Salvator al Bucureștiului.”

De asemenea, social-democratul spune că ” Bucureștiul, și implicit Sectorul 1, nu își mai permit încă 4 ani pierduți” și atrage atenția că bucureștenii merită să fie scutiți ”de oameni falși providențiali, precum Clotilde Armand, Nicușor Dan și camarila sa. Să ne salvăm noi Bucureștiul de ei!”.

”Dacă ratăm și această șansă de a reforma în mod real instituțiile locale și a pune oglinda în fața impostorilor, vom fi condamnați să ne învârtim în același cerc vicios, iar Bucureștiul, și implicit Sectorul 1, nu își mai permit încă 4 ani pierduți. Merităm să fim scutiți de oameni falși providențiali, precum Clotilde Armand, Nicușor Dan și camarila sa, așa că să nu așteptăm să ne salveze cineva de Nicușor Dan & company, să ne salvăm noi Bucureștiul de ei!”, a scris acesta pe pagina de Facebook.

Vă prezentăm textul integral al postării lui Alexandru Petrescu.

”Salvați Bucureștiul de Nicușor Dan!

Primarul oricărei capitale din lumea civilizată este primul interesat ca, în mandatul său, orașul să progreseze, calitatea vieții cetățenilor să se îmbunătățească, iar eficiența administrației locale să crească și să se centreze în jurul intereselor imediate ale cetățenilor. Prioritățile locuitorilor unui oraș sunt și prioritățile primarului, dacă primarul este competent, binevoitor și capabil. Tot ce am descris până acum reprezintă tot ce nu este Nicușor Dan, primarul general al unui București de care își bate joc în fiecare zi. Scandaluri, isterie politică, acuzații, perdele de fum, manipulare, minciună și, mai nou, activități potențial ilegale comise la Primăria București, investigate de DNA, fac parte din arsenalul administrației Nicușor Dan.

Prezentat de presa și ONG-urile prietene ca un Salvator al Capitalei, erou protestatar al societății civile, domnul Dan nu a reușit să dovedească, din 2020 încoace, decât că este un politician demagog, lipsit de orice viziune administrativă, cu legături dubioase, care întreprinde acțiuni chestionabile și este mereu în defensivă. Nu am văzut nimic constructiv în toată abordarea pe care o are. Lipsa de transparență și clivajul iremediabil dintre primar și cetățeni au dus la formarea unei bule administrative, în care Nicușor Dan se simte confortabil, departe de problemele reale ale orașului, atât de confortabil încât a avut, se pare, tupeu să semneze niște numiri în funcție pe care nu trebuie să le facă. Una este să minți referitor la rezolvarea problemei termoficării și să nu dai doi bani că Parcul Cișmigiu arată de parcă e abandonat de 50 de ani, și cu totul altceva este să planeze asupra ta suspiciuni de corupție.

Nicușor Dan, eroul de la Hala Matache din 2012, protestatarul anti-corupție din 2017-2018 asociat puternic cu o anumită parte a așa-zisei societăți civile, fondatorul USR, fost deputat fără nicio realizare pentru români în legislatura 2016-2020, susținător al abuzurilor DNA din trecut, riscă să fie vizat chiar de DNA într-o anchetă, deocamdată in rem (se cercetează faptele), la Primăria Capitalei. Se pare că domnul Dan ar fi făcut angajări ilegale pe posturi de conducere ale unor companii și administrații ale PMB, mai ales prin detașări. Oamenii care ocupă în prezent funcțiile sunt fie din gașca fostului lider liberal, Ludovic Orban, fie din gașca protestatară a primarului, spun sursele media.

Persoane fără pregătire de specialitate pentru domeniile pe care ar trebui să le gestioneze sau care au picat examenul de ocupare a postului au fost numite prin detașare, sub semnătura lui Nicușor Dan. Din păcate, nicio realizare de la aceste sinecuri care ar trebui să revolte mult mai mulți oameni.

”Primarul general dă dovadă de lașitate, absolut rușinos pentru un om care susține total opusul”

Când salvatorii anticorupți au aceleași metehne de care ne-am săturat, când mass-media care urla că ne ucide corupția, dar acum tace mâlc pentru că l-a susținut până-n pânzele albe pe Nicușor Dan, nu mai poate exista nicio fărâmă de credibilitate. Primarul general dă dovadă de lașitate, absolut rușinos pentru un om care susține total opusul. Edilul șef nu a avut curajul să iasă în fața bucureștenilor să explice ce a făcut și să-și prezinte demisia de onoare, după care să se pună la dispoziția autorităților competente.

Dacă susține anticorupția, el trebuie să fie primul care să recunoască eșecul administrației sale, dar și cei care l-au susținut necondiționat ca singurul candidat, cu valențe mesianice, Salvator al Bucureștiului. Comunitatea trebuie să discute și să dezbată aceste derapaje grave de la competența, transparența și profesionalismul clamate de actuala administrație de la București.

Dacă ratăm și această șansă de a reforma în mod real instituțiile locale și a pune oglinda în fața impostorilor, vom fi condamnați să ne învârtim în același cerc vicios, iar Bucureștiul, și implicit Sectorul 1, nu își mai permit încă 4 ani pierduți. Merităm să fim scutiți de oameni falși providențiali, precum Clotilde Armand, Nicușor Dan și camarila sa, așa că să nu așteptăm să ne salveze cineva de Nicușor Dan & company, să ne salvăm noi Bucureștiul de ei!”, a scris acesta pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati