Alexandru Rafila: Copiii ar trebui să facă cursuri de sănătate emoțională

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că ar trebui să existe cursuri de sănătate emoțională în școli și că îl provoacă pe ministrul Cîmpeanu să înceapă o campanie în acest sens.

„Ar trebui să facem cursuri, și mulți care sunt în politică sau în funcții de decizie ar trebui să facă cursuri de sănătate emoțională pentru că atunci când iei o decizie trebuie să te gândești la impactul deciziilor tale asupra modului în care funcționează societatea și asupra emoției, afectivității care trebuie să existe în comunități”, a declarat ministrul Sănătății în fața copiilor, scrie G4Media.

„De foarte multe ori conflictele între copii sau între copii și adulți sunt din cauza imperfecțiunii, dacă vreți, a acestei componente emoționale. De multe ori nu vrem să vorbim despre trăirile noastre și avem foarte multe de făcut în domeniul ăsta. Nu necesită niște resurse extraordinare, ci bună credință și înțelegere. Și o pregătire a cadrelor didactice”, a mai spus Rafila.

„Îl provocăm și pe ministrul Cîmpeanu cu această ocazie. 1 iunie 2022 să fie ziua în care declanșăm o acțiune de sprijin la nivel național de introducere a cursurilor de sănătate în școli. Trebuie să începem să formăm cadre didactice”, a conchis Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati