Alexandru Rafila, despre cazul azilelor groazei: E greu de crezut că nu există anumite înţelegeri care fac posibilă existenţa acestor grupuri. Nu cred că rapoartele DSP Ilfov corespondeau realității

0
439
Foto: Facebook / Alexandru Rafila

Ministrul Alexandru Rafila spune că astfel de pacienți au nevoie de un suport medical permanent. Ministerul Sănătății a mai precizat că 9 dintre pacienții preluați de la centrele din Ilfov sunt internați la spitalul Obregia unde li s-a și schimbat medicația.

Ministerul Sănătăţii a organizat o celulă de criză pentru gestionarea situației celor 90 de pacienți din cele trei azile din Ilfov. Toți au fost examinați și au ajuns pe mâini bune.

Deocamdată, ministerul împreună cu asociația psihiatrilor din România lucrează la un proiect de colaborare intre aceste centre de îngrijire și spitalele de specialitate.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: „Nu poţi să ignori această urmărire permanentă. Nu trebuie să fie neapărat angajat un medic acolo, dar poate să meargă în fiecare zi să examineze aceşti pacienţi şi să le corecteze medicaţia dacă este nevoie.”

Alexandru Rafila a explicat că inspectorii de sănătate publică au făcut controale la căminele groazei, dar că nu fost găsite nereguli.

Ministrul l-a chemat, astăzi, la raport pe șeful DSP Ilfov după ce a primit și citit raportul Direcției de Sănătate Publice. „Totuşi condiţiile igienico-sanitare sunt oarecum legate şi de modul de acordare a îngirjirii acestor persoane, pentru că nu poţi să ai nişte condiţii dramatice, cum sunt cele care au fost prezentate, şi în urma controlului să rezulte că totul este perfect. Autoritatea de Sănătate Publică a Ilfov nu a reaționat și ne-am trezit că lucrurile care erau profund viciate, în rapoartele de control apar și la alte autorități care au fost în control pe acolo, apar că fiind foarte bune. Nu cred că ele corespundeau realității.

Ministrul Sănătăţii consideră că aceste aziluri private, finanţate și cu bani publici, au avut protecţie din partea unor politicieni

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: E greu de crezut că nu există anumite înţelegeri care fac posibilă existenţa acestor grupuri. De asta avem DIICOT, tocmai că să scoată la iveală toate încrengăturile care se produc atunci când astfel de înţelegeri au loc şi atunci când, drept rezultat al acestor înţelegeri, se afectează grav integritatea fizică şi psihică a unor oameni, mai ales a unor oameni care nu pot să se apere”

Ministrul a mai precizat că, deocamdată, în interiorul PSD nu s-a discutat dacă imaginea partidului este afectată de acest scandal.

Sursa: Stirile TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.