Alexandru Rafila: „Nu există niciun fel de impunere a unor măști scumpe”. Ce riscă cei care poartă măști textile

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat miercuri că nu sunt impuse „măști scumpe” și că cele medicale cu trei straturi sunt recomandate în continuare.

Ministrul a făcut precizarea în contextul în care CNSU a propus ca în spațiile închise, dar și în cele deschise, să se impună obligativitatea purtării mștilor FFP2 și cele chirurgicale.

„Nu există niciun fel de impunere a unor măști scumpe”, a subliniat ministrul Sănătății.

Ce riscă cei care poartă măști textile

În același timp, Alexandru Rafila a vorbit și despre ce se întâmplă în cazul în care oamenii vor purta în continuare măști textile.

„O astfel de recomandare a unei măști care are eficiență, comparativ cu una care nu are eficiență, în ce prevește protecția pentru Omicron, e o chestiune de bun simț. Ne gândim dacă o sa fie cazul să facem o precizare legată de purtarea altor măști”, a spus ministrul într-o conferință de presă.

Comitetul Național pentru Situații de urgență a decis astăzi noi restricții, pentru a limita valul 5 al pandemiei de COVID-19. În spațiile publice pot fi purtate doar măști chirurgicale și FFP2, iar cele textile nu vor mai fi permise.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati