Alexandru Rafila propune ca elevii să studieze obligatoriu materia ‘Educaţia pentru sănătate’

Alexandru Rafila a afirmat recent că își dorește ca Educația pentru sănătate să devină o materie obligatorie pentru elevii din România. De asemenea, acesta a precizat că în noua lege a învățământului este menționată alături de alte 20 de feluri de educație.

Alexandru Rafila propune o nouă materie pentru elevii români

Rafila a susținut și un termen rezonabil până la care Educația pentru Sănătate ar putea ajunge materie în școli. Concret, ar fi vorba despre anul 2024.

,,Ştiţi care-i problema? Noi suntem specialişti în protocoale. Eu vreau să facem în aşa fel încât să existe Educaţia pentru sănătate ca şi disciplină curriculară obligatorie. În noua lege a învăţământului este menţionată alături de încă vreo 20 de feluri de educaţie: educaţie civică, educaţie pentru circulaţie, financiară, antreprenorială, tot felul de alte educaţii.

Opinia mea şi cred că a tuturor celor de aici, din sală, nu ştiu, a presei, dar a colegilor, este că educaţia pentru sănătate trebuie să fie cea de la care plecăm şi care trebuie să fie distinctă, nu să fie la grămadă, cu tot felul de alte materii”, a declarat cel din urmă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati