Alexandru Rafila, reacție după numărul mare de cazuri de coronavirus: „Trebuie să ne trezim!”

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a comentat joi noul bilanț al infecțiilor de coronavirus din ultimele 24 de ore.

„Ar trebui să analizăm ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni. Am avut o variație între 3-5% din probe pozitive. Azi am avut 4% dintr-un numar ceva mai mare de teste, peste 12.000. Dacă este un accident o sa vedem zilele următoare. Cred ca ne aflam în continuare pe un trend usor ascendent, problema e de durată si sa vedem unde se va opri. Eu nu eram optimist că odată cu relaxarea numărul de cazuri va scădea. Cred ca o contribuție foarte importantă la numărul de cazuri o constituie relaxarea comportamentului fiecăruia dintre noi. Dacă vedem că numărul de cazuri este în creștere și ar trebui măcar în al 12-lea să ne revenim și să îi îndemnăm și pe alții să respete regulile in spatii inchise, sa evitam aglomerația. Cred ca e momentul sa înțelegem ca nu ar trebui sa ne impuna nimeni nimic si sa facem totul din proprie inițiativă”, scrie RomâniaTV.net.

Alte 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore – unul dintre cele mai ridicate niveluri ale numărului zilnic de îmbolnăviri – astfel că bilanţul a ajuns la 25.286. Totodată, s-au înregistrat 10 decese, numărul total fiind de 1.565, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati