Alexandru Rafila spune că un eventual val șase de COVID poate fi luat în calcul din toamnă

0
266
newsbucuresti.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că un eventual val șase de COVID poate fi luat în calcul din această toamnă. Asta ar presupune o altă tulpină care să se transmită susținut în comunitate, explică el.

”Un eventual val șase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puțin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă.

Dar nu putem discuta de un val șase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val șase.

Un val șase presupune o altă tulpină care circulă și care se transmite susținut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, așa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populația în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila, la rfi.ro.

Întrebat despre creșterea numărului de cazuri în Franța, Germania, Italia și Austria, dar și despre situația din China, ministrul Sănătății a spus că sunt situații cu totul diferite în China și Europa și că nu crede că e o comparație care stă în picioare.

„În mod evident și în Europa de Vest, pe măsură ce interacțiunile sociale au crescut și transmisibilitatea a crescut. Nu este îngrijorător, atât timp cât vedem doar o creștere a numărului de cazuri și nu vedem o creștere a numărului de cazuri în spitale (…).

Rămâne să vedem și în Europa de Vest cum vor evolua lucrurile, pe măsură ce se apropie vara. Creșterea poate să devină preocupantă, în cazul în care numărul de cazuri mai mare se cuplează și cu un număr mai mare de spitalizări sau cazuri grave. Dacă însă creșterea numărului de cazuri este doar rezultatul unor forme ușoare de boală, atunci ea nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.