Alexandru Rafila: ”Sunt gata să-i cedez domnului Raed Arafat poziția de ministru al Sănătății”

0
374
sursa foto: Guvernul Romaniei

Alexandru Rafila susține că sistemul de urgență ar trebui să fie în subordinea Ministerului Sănătății, nu a Ministerului Afacerilor Interne și spune că este pregătit să îi cedeze poziția de ministrul al Sănătății lui Raed Arafat.

Nu Ministerul Afacerilor Interne (MAI), al lui Lucian Bode (PNL), ar trebui să se ocupe de medicina de urgență, a subliniat încă o dată Alexandru Rafila. „Nu accept această variantă (n.r. – sistemul de urgență să rămână la MAI), pentru că atât timp cât sunt ministru la Ministerul Sănătății, sunt responsabil pentru sistemul de Sănătate.

Sunt gata să-i cedez domnului Raed Arafat poziția de ministru al Sănătății sau poate veni ca secretar de stat. (…) Legarea unui nume de sistemul de sănătate este o chestiune absolut nepotrivită și chiar ușor periculoasă. Eu prefer să-l las pe dânsul dacă acesta ar fi prețul pentru păstrarea sistemului de urgență în sistemul de Sănătate și nu în cel polițienesc, așa cum este logic”, a declarat Alexandru Rafila la România TV, notează antena3.ro.

De ce integrarea SMURD în Ministerul Sănătății nu este o idee bună, în viziunea lui Arafat

Raed Arafat a explicat, recent, motivul pentru care integrarea SMURD în Ministerul Sănătății nu este o idee atât de bună.

„Integrarea în MS a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa – cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare – şi întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit. Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaborează, dar coordonarea este într-un singur singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul”, a declarat Raed Arafat, pe 7 aprilie.

„Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. (…) Nu văd acum niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient”, a mai transmis şeful DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.