Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală de foste studente, și-a depus cererea de pensionare

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a confirmat luni pentru Știrile TVR că profesorul Alfred Bulai, acuzat de mai multe foste studente că le-a hărțuit sexual pe vremea când le era profesor la Scoală Națională de Studii Politice și Administrative din București, și-a depus cererea de pensionare.

Bulai este cercetat de Poliția Capitalei pentru folosirea funcției în scop sexual, iar rectorul SNSPA a propus suspendarea acestuia pe durata anchetei. Alfred Bulai a respins inițial acuzațiile, iar apoi a depus o cerere de pensionare.

Jurnaliștii siteului Snoop au publicat un articol în care Alfred Bulai, profesor la SNSPA și analist TV, este acuzat că ar fi cerut studentelor diverse servicii de natură sexuală. Articolul prezintă mărturii ale mai multor fete și înregistrări realizate chiar de către victime cu profesorul.

Alfred Bulai a declarat pentru TVR că va face o declarație doar după ce își prezintă poziția sa în Comisia de etică a SNSPA.

Alfred Bulai, 61 de ani, este șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București. Bulai a fost și prodecan și secretar de stat. Este prezent frecvent în emisiuni TV în calitate de sociolog.

Potrivit înregistrărilor și mărturiilor, prezentate în articol, Alfred Bulai cheamă studentele la terase pentru a discuta prestația lor la curs, dar le pune întrebări despre viața lor sexuală. Le invită la el acasă, le pipăie sau încearcă să le sărute, cu altele ajunge să facă sex. Le induce sentimentul că ele sunt vinovate pentru ce se întâmplă, potrivit înregistrărilor și mărturiilor. „Îmi spunea că eu sunt cea care îl seduce”, relatează una dintre victime.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati