Alice Grasu, manager al Serviciului Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: Lucrăm cu un parc de ambulanţe învechit. Mai mult de jumătate îndeplinesc condiţii de casare

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alice Grasu, a declarat, joi, la Iaşi, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, că parcul de maşini de la Ambulanţă este unul învechit, iar deficitul de personal se apropie de 50 la sută.

Alice Grasu a afirmat, în cadrul evenimentului organizat la Iaşi cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei, că în 2021 media zilnică de intervenţii a fost de 10.695 la nivel naţional, iar în regiunea Bucureşti-Ilfov maximul a fost atins în 13 octombrie, când pe fondul pandemiei, au fost realizate 6.254 de intervenţii, scrie news.ro.

„Intervenţiile au fost realizate cu un personal format din 12.733 de persoane, faţă de un număr total de 22.780 de posturi care se cuvin legal, conform normativului aprobat prin ordinul Ministrului Sănătăţii. În concluzie, Ambulanţei Publice din România i-au fost alocate, în total, cu peste 9.700 de posturi mai puţin faţă de normativ, rezultând un deficit de personal pe total ţară de 43,34 la sută a Serviciului Public de Ambulanţă. Trebuie subliniat în mod deosebit deficitul de 55,5% privind medicii din sistemul public de ambulanţă. Domnilor, medicină fără medici nu se poate”, a afirmat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alice Grasu.

Ea a precizat că numărul de ambulanţe funcţionale a fost anul trecut de 2.358, în timp ce numărul de intervenţii a fost de 1.498 pentru fiecare maşină.

„Lucrăm cu un parc de ambulanţe învechit. Mai mult de jumătate îndeplinesc condiţii de casare, fapt care necesită cheltuieli importante pentru menţinerea acestora în stare de funcţionare. Şi acum, la această aniversare, fiecare îşi pune o dorinţă. Eu îmi doresc pentru dumneavoastră toţi, pentru noi toţi, ca serviciile de ambulanţă să aibă personal suficient numeric, raportat la cerinţele populaţiei, bine pregătit, disciplinat, altruist, empatic, într-un cuvânt oameni adevăraţi cărora le pasă de semenii lor aflaţi în suferinţă, şi nu în ultimul rând, dotare corespunzătoare cu ambulanţe noi şi performante care să nu necesite costuri mari pentru reparaţia lor şi centre de pregătire pentru personalul din serviciile de ambulanţă, măcar câte unul pe regiune, la nivel naţional”, a mai afirmat Alice Grasu.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati