Alimente de bază pentru 24 de familii din Ilfov din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naţionale

Prin campania „Implică-te! Împreună reuşim mai mult!”, 24 de familii cu posibilităţi material reduse din localităţile ilfovene Lipia şi Gruiu au primit miercuri, alimente de bază din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naţionale.

„Persoanele nevoiaşe, bătrânii, au nevoie şi apreciază orice ajutor primit. Sunt mai în vârstă, banii sunt mai greu de obţinut, au pensii foarte mici. În localitatea noastră avem şi pensionari cu pensii de CAP. Ei mulţumesc şi se roagă pentru binefăcătorii lor iar bunul Dumnezeu primeşte rugăciunea bătrânei sau bătrânului care este ajutat. Eu ca preot apreciez osteneala mai marilor noştri care ne trimit aceste daruri.”, a spus părintele Ioan Şuţu, din localitatea Lipia.

Şi preotul Gabriel Florin Darie, din localitatea Gruiu, judeţul Ilfov a adus cuvinte de laudă la adresa iniţiatorilor acestui demers umanitar: „Ne-am bucurat de prezenţa voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale în parohia noastră pentru a dărui din nou, momente de bucurie fraţilor noştri care se află în dificultate din punct de vedere material. Sunt familii cu o situaţie precară la noi în parohie, familii monoparentale care au fost ajutate în principal cu alimente de bază şi ceea ce este necesar în viaţa de zi cu zi. Oamenii au nevoie de zâmbetele pe care am observat că le-aţi dăruit, zâmbete care au adus bucurie în inima şi pe chipurile lor. Ştim că milostenia este poate cel mai bun şi mai la îndemâna izvor de viaţă pentru celelalte virtuţi creştineşti, de aceea mulţumim că ne-aţi ajutat, ne-aţi responsabilizat ca să împlinim această datorie creştină a milosteniei”.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Naţionale, a declarat: „Este foarte important să te bazezi pe cineva când treci prin momente dificile. Biserica Ortodoxă uneşte oamenii şi îi îndrumă să fie aproape de cei aflaţi în dificultate, îi îndreaptă către Dumnezeu. Totdeauna când ne-am rugat la bunul Dumnezeu să ne vină în ajutor, acesta a îngăduit şi ne-a trimis oameni care să sprijine acest demers al nostru. Vom continua să fim alături de aceste familii aflate în dificultate, vom continua prin campania ‘Implică-te! Împreună reuşim mai mult!’ să transmitem acest mesaj de unitate, de încurajare, mesajul că Biserica Ortodoxă este permanent lângă cei aflaţi în suferinţă. Le-am arătat că suntem solidari în aceste momente dificile prin care trec, că le suntem alături şi îi sprijinim, distanţa nefiind un impediment.”

Din februarie anul trecut până în prezent, prin această campanie voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naţionale au sprijinit peste 4.700 de familii din 22 de judeţe. Ei au efectuat 191 deplasări în 149 de localităţi şi au fost oferit ajutoare în valoare de 382.000 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati