Alin Stoica: Ținta noastră este ca rata de imunizare în București să depășească 50% în august

Alin Stoica a anunțat, vineri, că un nou centru de vaccinare împotriva Covid ar putea fi deschis în cartierul Ferentari din Sectorul 5, în apropierea pieței, pentru a ajunge ”mai aproape de oameni”. În același timp, prefectul Capitalei a precizat că ținta autorităților este ca 20.000 de bucureșteni să se vaccineze în fiecare zi.

Stoica a adăugat că autoritățile își doresc ca, în august, rata de imunizare în Capitală să depășească 50%.

”Un centru ar putea fi deschis şi în Sectorul 5. Avem capacitate suficientă cât să ajungem la ţintele de vaccinare pe care ni le propunem aici în Bucureşti, dar în acelaşi timp trebuie să ajungem şi aproape de oameni şi atunci ne concentrăm pe deschiderea de centre în cartiere, cât mai aproape oameni. În Sectorul 5, în cartierul Ferentari, aproape de Piaţa Ferentari, preconizăm că se va deschide un centru, nu drive-through, mai mic.

20.000 de bucureșteni să se vaccineze în fiecare zi

Noi ne-am propus o ţintă de vaccinări, aproximativ 20.000 de vaccinări zilnice, în aşa fel, până în august, să depăşim 50% vaccinare cu ambele doze”, a spus prefectul Capitalei vineri, la deschiderea centrului drive-thru din parcarea Cora Pantelimon, al patrulea de acest tip din București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati