Alina Gorghiu a dezvăluit sumele uriașe cheltuite pentru aducerea în țară a fugarilor: ”Pedeapsa trebuie executată în țară”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, sâmbătă, că săptămâna trecută au fost aduşi în ţară 17 fugari şi a detaliat care au fost costurile suportate de statul român pentru acest proces, în ultimii trei ani.
  • Statul român cheltuie sume imense pentru repatrierea fugarilor care au primit condamnări, susține ministrul Alina Gorghiu, într-o postare pe Facebook: „Pentru aducerea în ţară a unui fugar, statul cumpără 3 bilete de avion. La care se adaugă costurile diurnei şi ale cazării ofiţerilor de poliţie implicaţi în preluarea persoanei căutate”.

Conform ministrului Justiţiei, în 2023, s-au cheltuit în acest scop peste 10 milioane de lei.

„În 2021, statul a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru aducerea în țară a fugarilor.

În 2022, peste 8,6 milioane de lei. Anul trecut suma a urcat la peste 10 milioane de lei. Dar anul acesta vom avea o lege, potrivit căreia fugarul plătește costurile aferente aducerii lui în țară.

Proiectul de lege a fost pus marți în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției. Fenomenul fugarilor trebuie stopat! Pedeapsa trebuie executată în țară”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției arată că în ultima săptămână au fost aduși în țară 17 fugari din Irlanda, Italia, Franța, Germania, Polonia și Marea Britanie.

Toți aveau condamnări în țară pentru diverse infracțiuni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati