Alina Gorghiu: „Am întrebat peste 100 de liceeni ce înseamnă Constituția pentru ei”

0
238
Foto: Facebook / Alina Gorghiu

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că lecturarea Constituției este obligatorie dar aduce și o serie de cunoștințe despre drepturile fiecărui cetățean, chiar de la vârsta adolescenței. Aceasta de Ziua Constituției.

 

“Am întrebat peste 100 de liceeni ce înseamnă Constituția pentru ei când am fost, aseară, la Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” din Pitești.

Am vorbit cu ei despre legea noastră fundamentală și le-am oferit câte un exemplar din Constituția noastră.

Deși dreptul la fericire încă nu este prevăzut în Constituție, este un articol despre dreptul la învățatură și ei trebuie să știe despre asta pentru că îi privește în mod direct.

Astăzi, 8 decembrie, este #ziuaConstituției și este normal să vorbim în această perioadă mai mult despre drepturile și libertățile cetățenilor.

Facem tot ce putem pentru a promova educația juridică pentru tineri. Nu este un moft, este o necesitate.

M-am bucurat să aflu că liceul lor a derulat deja activități incluse în programul de educație juridică „Fii avocat în școala ta!”. Una dintre eleve mi-a spus că vrea să devină procuror și am încurajat-o să își urmeze acest vis.

Mulțumesc mult domnului director Marius Dobrin si doamnei director adjunct Irina Neagoe pentru primirea foarte frumoasă și întregului colectiv de profesori pentru dialogul foarte bun!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.