Alis Grasu, managerul SABIF: „De sărbători apar două agresiuni asupra organismului: bucatele tradiționale și alcoolul”

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă București-Ilfov (SABIF), a vorbit despre românii care au chemat Ambulanța în perioada sărbătorilor, după ce au făcut excese culinare și bahice.

„Dacă ne raportăm la numărul total de solicitări din perioada Crăciunului, până azi, avem o scădere față de celelalte perioade ale anului, de 5-10%. Oamenii chiar au început să țină cont de anumite riscuri, să nu abuzeze.

Sunt ceva mai multe cazurile cu semne și simptome Covid. Acestea au dus la o creștere a numărului de solicitări în ultimele luni.

Apar două agresiuni asupra organismului: bucatele cu ocazia sărbătorii Crăciunului sunt foarte gustoase, dar adevărate bombe calorice. Ele duc la o agresiune asupra tubului digestiv. Dacă apare și alcoolul în exces, agresiunea este dublă.

Medicii sunt obosiți, dar optimiști în continuare. Ne-am păstrat acel tonus, pentru a avea un rezultat pozitiv la finalul pandemiei. Vaccinul a fost prima rază de soare după luni de disperare. Sperăm ca acesta să fie începutul de sfârșit al pandemiei.”, a declarat Alis Grasu, potrivit gandul.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati