Alte 30 de amenzi, în valoare de 38.000 de lei, date de jandarmi după mitingul AUR de la Parlament

Alte 30 de amenzi, în valoare de 38.000 de lei, au fost date de jandarmii bucureşteni după mitingul AUR de la Parlament, astfel că, în total, s-au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 118.500 de lei. 

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, miercuri, că în legătură cu mitingul AUR din 10 mai, au mai fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 38.000 de lei.
Astfel, în total a fost întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală privind săvârşirea faptei de tulburare a ordinii publice şi au fost date 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 118.500 de lei.
  • ”În cazul agresării domnului Orban Ludovic, au fost identificaţi patru contravenienţi, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare. În cazul celui de-al doilea parlamentar, au fost identificaţi 4 contravenienţi, pentru aceştia fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.500 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat Jandarmeria Bucureşti.
Potrivit sursei citate, în continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârşit abateri de la cadrul legal în vigoare.
Sancţiunile au fost date în urma mitingului neautorizat organizat de AUR, în 10 mai, la Palatul Parlamentului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati