Amazon deschide un studio de jocuri în București

Amazon Games anunță că a deschis un nou studio de dezvoltare de jocuri în București, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Gameloft, producător şi dezvoltator de jocuri video, a decis recent să închidă studioul din Cluj-Napoca, deschis în urmă cu 15 ani, și să concedieze toți cei 136 de angajați din acest sediu, scrie Economedia.

Studioul extinde angajamentul Amazon de a dezvolta și publica jocuri, acesta alăturându-se echipelor de dezvoltare existente în Orange County, Montreal, San Diego și Seattle. Noul studio se va concentra pe susținerea portofoliului diversificat de jocuri al Amazon Games.

„Extinderea echipelor noastre interne de dezvoltare în Europa a fost un pas firesc pentru noi în abordarea portofoliului nostru amplu. Bucureștiul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante orașe europene emergente pentru dezvoltarea de jocuri”, a declarat Christoph Hartmann, vicepreședinte al Amazon Games.

Amazon Games l-a angajat pe veteranul din industrie Cristian Pană pentru a conduce noul studio din București. Cristian aduce peste 20 de ani de experiență în crearea de jocuri video, cel mai recent fiind director general la Ubisoft București. Experiența sa acoperă unele dintre cele mai mari jocuri și francize din industrie – inclusiv Tom Clancy’s The Division, The Crew, Far Cry și Avatar – și diverse genuri, inclusiv jocuri de condus, jocuri de acțiune și aventură.

Amazon Games face angajări pe mai multe poziții, posturile cheie deschise la noul studio din București includ dezvoltatori de software, artiști, designeri și animatori.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati