Ambasada Germaniei anunță selecția pentru Burse de Practică internaţională în Parlament oferite de Bundestag

În 8 şi 9 octombrie, la sediul Ambasadei Germaniei din Bucureşti, va avea loc selecţia candidaţilor pentru programul de Burse de practică internaţională în Bundestagul German (IPS).

Delegaţia germană va fi condusă de deputatul Christian Haase.

În cadrul programului IPS, în perioada cuprinsă între începutul lunii martie şi sfârşitul lunii iulie 2020, un număr total de 120 de bursieri din 42 de state vor avea posibilitatea să cunoască sistemul parlamentar german, în cadrul unui program de burse finanţat de Bundestag.

Scopul programului este acela de a le oferi posibilitatea participării nemijlocite la derularea activităţii politice şi a proceselor decizionale democratice. Bursierii îşi desfăşoară activitatea în biroul unui deputat din Bundestag şi pot participa şi la seminarii ale Universităţii din Berlin.

Programul se află sub patronajul preşedintelui Bundestagului German, Prof. Dr. Wolfgang Schauble şi se desfăşoară în cooperare cu trei universităţi din Berlin. Toate costurile privind transportul, cazarea şi asigurarea, inclusiv bursa lunară, vor fi preluate de Bundestagul German.

Informaţii suplimentare despre program găsiţi accesând pagina de internet:
http://www.bundestag.de/ips

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati