Ambasada Greciei anunță că regulile de intrare în țară nu se modifică

Regulile de intrare în Grecia nu s-au modificat, iar testarea la punctele de trecere a graniței se va face aleatoriu, ca până acum, anunță Ambasada Greciei la București. Ministerul de Externe de la București este așteptat să vină azi cu noi precizări, după ce a anunțat miercuri că toți cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați la Covid-19.

Reprezentanții Ambasadei Greciei la București au declarat joi pentru Digi24 că intrarea în Grecia se face după vechile reguli: testarea călătorilor la punctele de frontieră este aleatorie, pe baza unui soft.

Ambasada elenă a trimis o notificare la Ministerul român de Externe, care nu conține noutăți în privința regulilor de intrare în Grecia, și a anunțat că nu va face precizări suplimentare. În schimb, MAE român este așteptat să vină o poziție în cursul zilei de azi, scrie Digi24.

Purătoarea de cuvânt a MAE a anunțat miercuri seară că Grecia impune noi reguli pentru turiștii care vor să intre în țară: toți cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați la Covid-19, indiferent dacă au fost vaccinați sau au trecut prin boală, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinați și 7 dacă sunt vaccinați. Măsura nu se aplică celor care vin cu avionul.

Informația a apărut și pe site-ul Ministerului de Externe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati