Ambasada SUA anunță că începe Loteria Vizelor. Înscrierile se fac exclusiv online şi nu se percep taxe

Departamentul de Stat anunţă că perioada de înscriere în programul pentru acordarea vizei de imigrare pe criterii de diversitate (Diversity Immigrant Visa DV-2022) începe miercuri şi se încheie pe 10 noiembrie.

Programul se desfăşoară exclusiv în format electronic şi nu se percepe nicio taxă de înscriere.

Începând de miercuri, ora 19.00 pot fi trimise cererile pentru înscrierea în Programul DV-2022, până marţi, 10 noiembrie, ora 19.00, adaugă sursa citată.

Departamentul de Stat va desfăşura programul DV-2022 exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea. Nu sunt acceptate cereri în format pe hârtie. Prin urmare, cererile de înscriere în Programul DV-2022 se trimit electronic pe site-ul: dvprogram.state.gov.

NU SE PERCEPE NICIO TAXĂ de înscriere în Program

Sursa menţionată precizează că nu este percepută nicio taxă pentru înscrierea în programul Taxe: NU SE PERCEPE NICIO TAXĂ de înscriere în Program.

„Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane, pe durata perioadei de înscriere. Participanţii care trimit mai multe cereri vor fi declaraţi ineligibili pentru acordarea unei vize de tip Diversity Visa-DV”, mai arată comunicatul de presă.

Principalul solicitat trebuie să includă în cererea de înscriere datele aferente unui paşaport valabil la momentul înscrierii în programul DV, cu excepţia situaţiei în care nu este posibil să obţină paşaportul şi se încadrează într-una dintre cele trei excepţii enumerate în instrucţiunile Programului DV-2022 (usvisas.state.gov/dv/instructions).

„Participanţii trebuie să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile Programului DV-2022. Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii utilizate la solicitarea de înscriere în Programul DV dintr-un an anterior sau care nu întrunesc cerinţele cuprinse în instrucţiuni vor atrage declararea solicitantului ca ineligibil pentru acordarea unei vize de tip DV”, mai transmite ambasada SUA la Bucureşti.

Este foarte important ca participanţii să păstreze numărul unic de confirmare până cel puţin la data de 30 septembrie 2022.

„Cererile de înscriere trimise conform instrucţiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conţine numele solicitantului şi un număr unic de confirmare, pe care solicitantul trebuie să o tipărească. Pagina de confirmare va furniza informaţiile pe care particpantul trebuie să le utilizeze pentru a verifica electronic statusul cererii sale de înscriere prin opţiunea „Verificare status cerere de înscriere” (Entrant Status Check) de la adresa: dvprogram.state.gov. Numai participanţii care au informaţiile din pagina de confirmare vor putea verifica statusul cererii lor de înscriere şi, în cazul în care vor fi selectaţi, vor putea primi instrucţiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obţinerea vizei”, conform documentului de presă.

Selecţia:

„Începând cu data de 8 mai 2021, toţi participanţii din Programul DV-2022, inclusiv cei care nu au fost selectaţi, vor avea posibilitatea să verifice electronic statusul cererii lor de înscriere, prin opţiunea Entrant Status Check, de la adresa: dvprogram.state.gov. Pe aceeaşi pagină, Entrant Status Check, participanţii selectaţi vor putea găsi informaţii despre cum pot să solicite acordarea vizelor de tip DV pentru ei şi pentru membrii eligibili ai familiei. Tot prin intermediul opţiunii Entrant Status Check, Departamentul de Stat va confirma programarea la interviul pentru acordarea vizei.

Atenţie! Dacă primiţi un e-mail prin care sunteţi anunţat(ă) că aţi fost selectat(ă) şi vi se solicită sume de bani, este vorba de o fraudă – nu deveniţi victimă! Utilizaţi exclusiv opţiunea Entrant Status Check de pe pagina oficială dvprogram.state.gov pentru a verifica dacă aţi fost selectat(ă).

Departamentul de Stat NU va trimite participanţilor selectaţi scrisori de notificare sau de programare a interviului pentru obţinerea vizei prin poştă sau prin e-mail. Începând cu data de 8 mai 2021, pentru a verifica dacă au fost selectaţi, participanţii vor avea posibilitatea să introducă numărul lor de confirmare pentru programul DV-2022, prin opţiunea Entrant Status Check, disponibilă la adresa: dvprogram.state.gov”, conchide sursa amintită.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati