Ambasadoarea SUA la Bucureşti i-a transmis premierului Ciucă că implicarea României în combaterea traficului de persoane reprezintă un argument puternic pentru accederea ţării noastre la Programul Visa Waver

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o, miercuri, la Palatul Victoria, pe Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, cu acest prilej fiind abordate temele majore ale relaţiei bilaterale de Parteneriat Strategic.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul a mulţumit pentru decizia Statelor Unite de creştere a prezenţei militare în România şi pentru susţinerea şi preocuparea pentru securitatea Mării Negre, manifestate la nivelul Congresului, Departamentului de Stat şi NATO.

Totodată, s-a discutat despre proiectele economice privind investiţiile în grupurile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă şi cele privind Reactoarele Modulare Mici – SMR ca fiind de primă importanţă pentru ambele părţi, prin contribuţia adusă la consolidarea securităţii energetice în regiune.

În context, ambasadoarea Kavalec a trecut în revistă preocupările majore pentru securitatea regională, în condiţiile războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina şi încercărilor de destabilizare a Republicii Moldova.

Oficialul american a transmis toată aprecierea pentru rolul asumat de România în asistenţa multi-dimensională acordată celor două state.

Nu în ultimul rând, noul ambasador american în România a transmis aprecieri pentru implicarea personală a premierului Ciucă în combaterea traficului de fiinţe umane, continuarea progreselor reprezentând un argument puternic pentru accederea ţării noastre în Programul Visa Waver. AGERPRES

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati