Ambasadoarea Suediei la Bucureşti, Therese Hyden: În România sunt prea puţine femei în Parlament, în Guvern şi în partidele politice

În România sunt prea puţine femei în Parlament, în Guvern şi în partidele politice, a afirmat, marţi, ambasadoarea Suediei la Bucureşti, Therese Hyden. Ea a participat la conferinţa „Femei mai puternice în România”.

„În cei câţiva ani de când sunt în România am observat că româncele poartă pe umeri mare parte din povara societăţii. Se ocupă de majoritatea serviciilor în ţară, inclusiv în propriile case. Dar în ceea ce priveşte contribuţia lor la direcţia pe care să o ia această ţară, schimbarea legislaţiei, sunt prea puţine femei în Parlament, în Guvern şi în partidele politice. Ştiţi că anul viitor sunt patru tururi de alegeri în România, credem că acum este momentul pentru partidele politice să se asigure că au destule femei pe liste şi care să fie incluse în viitorul Executiv. Există deja propuneri legislative în acest sens şi le doresc succes să devină realitate în timp util, până la alegeri”, a spus aceasta, potrivit Agerpres.

Hyden a afirmat că în ţara sa „egalitatea de gen începe acasă”.

„În Suedia se predă educaţie sexuală în şcoli şi acest lucru face tinerele mai puternice, deoarece dacă băieţii şi fetele nu învaţă despre corpurile lor, nu vor putea să evite sarcinile la vârste tinere. Iar o sarcină la vârstă foarte mică va afecta dramatic alegerile de viaţă ale tinerei femei, în mod diferit faţă de modul în care afectează tânărul tată. România este în continuare ţara cu cel mai mare de adolescente care sunt însărcinate”, a punctat diplomatul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati