Ambasadorul Israelului la Bucureşti, despre atacurile cu „mii de rachete”: Nu cred că Hamas sunt interesaţi de vreun dialog

0
329
Foto: Facebook / Reuven Azar

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a mulţumit, sâmbătă, pentru mesajele de încurajare şi susţinere pe care le-a primit din România, după atacul Hamas cu „mii de rachete”.

  • „Suntem foarte hotărâţi să ne apărăm”, a afirmat ambasadorul, precizând că turiştii trebuie să nu părăsească locurile în care sunt şi să se adăpostească.

Întrebat despre posibilitatea deschiderii unui dialog cu atacatorii, ambasadorul a precizat că atacul a început de puţine ore, probabil va mai dura, iar Hamas nu sunt interesaţi de dialog, scopul lor fiind de a distruge statul Israel, scrie News.ro.

”Suntem încurajaţi de această puternică susţinere care vine din România”

„Mulţumim preşedinelui Iohannis şi premierului Ciolacu şi, de asemenea, ministrului de Externe, Luminiţa Odobescu, pentru mesajele puternice de susţinere. Primim multe astfel de mesaje de susţinere din România, de la întreaga societate, din Parlament. Suntem încurajaţi de această puternică susţinere care vine din România. Suntem foarte hotărâţi să ne apărăm”, a declarat, sâmbătă, la un post de televiziune, ambasadorul din israel la Bucureşti, Reuven Azar.

Acesta afirmă că atacul Hamas a venit „într-o perioadă de sărbătoare”, astfel încât Israelul să fie luat prin surprindere.

  • „Nu au niciun fel de responsabilitate, niciun fel de înţelegere pentru vieţile noastre”, a mai declarat ambasadorul.

Întrebat ce recomandări are pentru turişti, Reuven Azar, a declarat: „Forţele noastre de apărare au transmis deja recomandări populaţiei şi turiştilor, să rămână unde sunt, să se adăpostească în adăposturi, să nu iasă din casă în acest moment. Avem un sistem sofisticat de alarmare a populaţiei, care anunţă de câte ori un atac cu rachete este lansat, sunt astfel de sirene în jurul tuturor clădirilor importante. În acest moment, aeroporturile sunt deschise (…) zborurile sunt operate conform programului”.

Acesta nu a putut oferi date despre bilanţul victimelor, atacul fiind lansat doar de câteva ore.

Întrebat dacă există posibilitatea unui dialog cu atacatorii, ambasadorul a afirmat: „Nu cred că sunt interesaţi de vreun dialog, au jurat de mai multe ori că vor distruge statul Israel, ei vor să distrugă statul Israel, acesta este scopul lor. Nu sunt doar duşmanii israelienilor, ci şi al lumii arabe în general (…) al tuturor ţărilor care vor să facă pace, ei vor să submineze aceste eforturi de pace”.

Serviciul de urgenţă Magen David Adom anunţă că cel puţin 22 de persoane au fost ucise de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.