Ambasadorul Japoniei în România, vizită pe șantierul noii Magistrale 6 de metrou

Takashi Katae, Ambasadorul Japoniei în România, a efectuat joi o vizită de lucru la Organizarea de șantier principală a noii Magistrale 6 de metrou și la amplasamentul viitoarei stații de metrou „Tokyo”.

În cadrul vizitei, înaltul diplomat s-a întâlnit cu directorul general Metrorex, Mariana Miclăuș, și cu reprezentanți ai direcției Tehnice și Investiții de la Metrorex, cu Supervizorul proiectului, precum și cu reprezentanții Constructorului Lotului 1.1 și ai Lotului 1.2 (Secțiunea Nord, Tokyo-Aeroport Otopeni).

Investitorii au discutat despre progresul implementării proiectului „Magistrala 6: 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” și despre perspectiva derulării lui, în parteneriat strategic cu partea japoneză, noua magistrală fiind finanțată de la bugetul de stat și din fonduri externe rambursabile – credit extern JICA (Japan International Cooperation Agency).

Noua Magistrală va avea un traseu de 14,2 km de cale dublă, pe care vor circula 12 trenuri noi, moderne și va cuprinde 12 stații pe ruta 1 Mai – Otopeni.

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea rețelei de transport trans european (TEN-T).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati