Ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, vizită la sediul IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a primit, vineri, vizita oficială a ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Roelof Sander van Ees.

Ambasadorul a fost întâmpinat de secretarul de stat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, primul adjunct al inspectorului general al IGSU, colonel Cristian Radu şi adjunct al inspectorului general al IGSU, colonel Cezar-Mihai Damian.

Discuţiile purtate au vizat problematica gestionării virusului SARS-CoV-2 în România, eforturile depuse de personalul medical şi de echipajele operative implicate în combaterea virusului, dificultăţile întâmpinate în această perioadă, şi oportunităţi pentru schimburi de experienţă între state privind modul de gestionare a efectelor cauzate de pandemie.

Ambasadorul al Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti a dorit, de asemenea, să exprime aprecierea Ambasadei faţă de toţi cei aflaţi în linia întâi în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2.

În semn de respect faţă de societatea civilă şi salvatorii din prima linie, in perioada 11-15 mai, buchete de flori au fost oferite cu sprijinul voluntarilor Fundaţiei pentru SMURD personalului medical din principalele spitale din Bucureşti, reprezentanţilor diverselor agenţii din cadrul Dispeceratului Integrat pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti (112, Pompieri, Ambulanţă, SMURD, Poliţie, Jandarmerie), dar şi salvatorilor SABIF, de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov unde a fost prezent şi dl Arthur den Hartog, Adjunct Şef de misiune, Şef Secţia Afaceri Politice a Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos în România, alături de voluntarii Fundaţiei pentru SMURD.

Aceste acţiuni fac parte din campania iniţiată de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, #FloriPentruEroi, în cadrul căreia au mai primit flori şi 30 de ONG-uri, fundaţii, şi asociaţii, cât şi toţi cei din linia întâi, pe durata carantinei epidemiei, din Bucureşti şi alte oraşe din ţară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati