Ambrozia a pus stăpânire pe Capitală, iar medicii trag un semnal de alarmă

Ambrozia a pus stăpânire pe Capitală. Crește lângă Parlament, lângă Academia Română, lângă școli și lângă blocuri. Planta este nocivă și  sporește numărul bolnavilor de astm, spun medicii, care trag un semnal de alarmă. Mai mult, ambrozia le face viața un calvar câtorva zeci de mii de bucureșteni, scrie digi24.ro.

– Și acolo, și aici, și prin părțile alea!

– Ambrozie lângă Parlament, lângă Academie?

– Da!

– La noi se spune, se promite că se face, că drege. Dar nu se face nimic!

Adrian Vigheciu – consilier municipal București: Sunt foarte multe terenuri proprietate publică, nu mai spunem de terenurile proprietate privată, care sunt năpădite de ambrozie! Știți ce se întîmplă? Sunt foarte mulți proprietari care au proprietăți neîngrijite și care spun: Domnule, cum să mă tragă pe mine la răspundere Municipalitatea, în condițiile în care ei nu sunt capabili să-și facă în propria curte treaba! Avem foarte multe legi care nu se mai respectă în București!

 – Fiecare să-și curețe unde are proprietatea!

– Și nu-și curăță!

– Nu-și curăță!

– Și cetățeanul ce face?

– Cetățeanul nu face nimic! Ce să facă? Admiră peisajul, cu tot cu ambrozie! O zi bună!

Medicii trag semnalul de alarmă: Pentru zeci de mii de bucureșteni, ambrozia le face viața un calvar ! Și mai grav… crește numărul bolnavilor de astm!

Poliana Leru – medic alergolog: Ambrozia este o problemă de sănătate publică. Polenul de ambrozie este puternic alergizant și numărul de pacienți care sunt sensibilizați și au manifestări clinice de alergie la ambrozie este din ce în ce mai mare. Problema afectează persoane care nu au avut alergii și produce un risc de complicații care se pot adăuga altor patologii și pot rezulta boli grave, cum ar fi astmul.

Cu trei ani în urmă, autoritățile au decis, prin lege, amendarea proprietarilor care nu-și curăță terenurile de ambrozie. Aceeași lege îi obligă să combată ambrozia și pe administratorii drumurilor, căilor ferate, cursurilor de apă și bazinelor piscicole. Amenzile ajung la 20 de mii de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati