Ambulatoriul de la Spitalul Foişor va fi reabilitat, consolidat şi modernizat

Consilierii municipali au adoptat, în şedinţa de luni, un proiect care vizează reabilitarea, consolidarea, modernizarea, echiparea şi extinderea ambulatoriului integrat al Spitalului clinic de ortopedie Foişor.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 46,4 milioane lei, TVA inclus, iar durata de realizare ar urma să fie de 20 de luni, notează Agerpres.

Conform referatului de aprobare, clădirea a fost construită în anii 1940, având iniţial destinaţia de locuinţă multifamilială. Această clădire a primit funcţiunea de ambulatoriu la sfârşitul anilor 1980, iar acum prezintă un grad avansat de uzură, din cauza vechimii, seismelor repetate şi materialelor „de slabă calitate” utilizate, precum şi din cauza lipsei unor lucrări de întreţinere periodică.

De asemenea, distribuţia funcţională „nu mai corespunde necesităţilor actuale”, se explică în document. Clădirea este încadrată în clasa de risc seismic RsII.

Investiţia vizează inclusiv îmbunătăţirea accesibilităţii spaţiului, modernizarea utilităţilor, achiziţionarea de echipamente medicale şi tehnologice, asigurarea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi sau cu mobilitate redusă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati