Amendă de 2.000 lei pentru depozitarea deșeurilor pe domeniul public, în Sectorul 6

Poliția Locală a Sectorului 6 a aplicat o sancțiune de 2.000 de lei unei persoane care a depozitat pe domeniul public mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții. De asemenea, Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

”Ieri 24.02.2021, polițiștii locali aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Aleea Câmpul cu Flori au depistat o persoană de sex masculin care a depozitat pe domeniul public mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții”, arată sursa citată.

Ca urmare a verificărilor efectuate în vederea stabilirii identității a rezultat că acesta este P.E.M. în vărstă de 41 de ani cu domiciliul pe raza Municipiului București iar sacii în cauză provin de la un apartament aflat în renovare situat pe strada menționată mai sus astfel că polițiștii locali au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 2000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Comunicatul de presă amintește că persoanele fizice și juridice au obligația să păstreze curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice. Nerespectarea acestei prevederi se  sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

”Totodată, vă informăm că pentru ridicarea deșeurilor voluminoase sau a celor provenite din construcții, societatea de salubrizare Urban S.A. pune la dispoziție saci dedicați și mașini speciale. Informații suplimentare pot fi obținute la telefon 021.413.91.15 sau la e-mail: office@urbansa.ro”,conchide sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati