Amendă de 2.000 lei pentru un bucureștean care a aruncat gunoiul la colțul blocului – FOTO

Primăria Sectorului 6 a anunțat că un bărbat a fost sancționat cu o amendă contravențională de către polițiștii locali pentru că a aruncat gunoiul la colțul blocului, pe domeniul public.

  • Gunoiul nu era menajer. Bărbatul a fost amendat cu 2.000 de lei.

„Nu puteți arunca gunoiul pe domeniul public crezând că nu vă vede nimeni!

👎 Florin, un bărbat de 44 de ani din Sectorul 6, și-a încercat norocul.

Își renovează apartamentul în perioada aceasta, iar molozul rezultat l-a pus în saci, pe care i-a abandonat în grădina din fața blocului său de pe strada Valea Călugărească.

Probabil s-a uitat atent în stânga, în dreapta… niciun vecin. A lăsat gunoiul, revărsat pe jumătate pe trotuar, și s-a întors în casă.

Aparent a scăpat, nu l-a văzut și nu l-a pârât nimeni. Dar bucuria n-a ținut mult, pentru că la scurt timp după, o echipă de polițiști locali aflată în patrulare în zonă a văzut mormanul de moloz și a intrat în bloc, pentru identificarea făptașului.

Nu a fost greu să-l descopere, dat fiind faptul că bormașina și ciocăniturile din locuința sa răsunau în tot blocul.

În momentul în care s-a trezit cu poliția la ușă, domnul Florin și-a recunoscut fapta.

„Credeam că vine Urbanul și le ridică”, a motivat el. Ei bine, nu! Firma de salubrizare ridică, în baza contractului cu Primăria, doar gunoiul menajer depozitat în locurile special amenajate.

Cel voluminos, provenit din construcții, mobilierul vechi, electronicele și electrocasnicele se colectează doar la cererea persoanelor fizice, iar asta contra cost!

Dacă abandonați deșeurile pe domeniul public, plătim toți locuitorii ridicarea lor și igienizarea zonei.

👉 Bucureșteanul a primit o amendă de 2.000 de lei. În plus, a fost pus să-și ia gunoiul din fața blocului și să lase spațiul verde curat, așa cum era.

”Aruncarea gunoaielor pe domeniul public se sancționează cu amendă”

❗ Așadar, în cazul în care vă renovați apartamentul și aveți de aruncat moloz, sau dacă vreți să scăpați de canapeaua veche ori de alte obiecte mari, sunați la Urban (021.413.91.15) și comandați preluarea lor. Un echipaj va veni să le ridice în ziua stabilită, contra cost.

Tariful este de 13 lei pe sac de moloz, 7 lei pe sac de deșeuri textile sau material vegetal și 130 de lei pentru colectarea de mobilier, saltele, ambalaje mari (maximum 3 mc). Sacii se pot cumpăra și online (www.urbansa.ro/magazin), în prețul lor fiind incluse colectarea și transportul.

⚠️ Atenție! Aruncarea gunoaielor pe domeniul public se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei”, au transmis reprezentanții primăriei Sector 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati