Amenda de 2 milioane de euro dată Blue Air de către ANPC, redusă la doar 100.000 de lei

Blue Air a câştigat procesul deschis acum un an împotriva Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor. Amenda de două milioane de euro, redusă la 100.000 de lei.

Compania a fost amendată iniţial de ANPC cu suma record de două milioane de euro pentru anularea mai multor zboruri. Blue Air a contestat decizia, iar judectorii au decis reducerea amenzii la 100 de mii de lei.

Judecătoria Sectorului 1 a decis joi anularea procesului verbal şi reducerea amenzii la doar 100.000 lei!

„Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petenta BLUE AIR AVIATION S.A. în contradictoriu cu intimata AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR.

Anulează în parte Procesul-verbal de constatare a contravenţiei seria ANPC nr. 935562 din data de 14.06.2022, precum şi Raportul de analiză şi stabilire a sancţiunii nr. 04 emis de intimată la data de 12.07.2022. Dispune sancţionarea contravenţională a petentei cu amendă în cuantum de 100.000 lei (…), ca urmare a aplicării legii contravenţionale mai favorabile şi înlătură măsura complementară a restituirii contravalorii serviciilor anulate şi a compensaţiilor aferente”, se arată pe platforma portaljust.ro citată​​ de Ziarul Financiar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati