Amendă de 30.000 lei pentru un bucureştean care transporta ilegal deşeuri. A rămas și fără mașină

O persoană care a vrut să arunce deșeuri pe spațiul public a fost amendată cu suma de 30.000 de lei, iar autoutilitara folosită va fi confiscată. Incidentul a avut loc în Sectorul 5 al Capitalei, unde Poliția Locală s-a autosesizat.

„În urma unei autosesizări a Poliției Locale Sector 5, a fost depistată o autoutilitară care transporta deșeuri provenite din construcții pe strada Ion Băiulescu. În urma verificărilor efectuate de Poliția Locală alături de comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul comisariatului București, s-a constatat că persoana în cauză nu deținea documente pentru transportul deșeurilor. Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat cu suma de 30.000 lei conform legislației în vigoare pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public. Totodată, șoferului i s-a adus la cunoștință că autovehiculul va fi confiscat”, informează autoritățile locale.

Astfel, Poliția Locală Sector 5 împreună cu Garda Națională de Mediu continuă acțiunile de depistare și sancționare a celor care aruncă deșeuri ilegal pe spațiul public. Aceste acțiuni se vor intensifica în perioada următoare, susține primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

 

„Aceste persoane care aruncă în mod repetat deșeuri pe domeniul public trebuie să înțeleagă că acest comportament nu mai este tolerat pe raza Sectorului 5. Am aplicat deja amenzi și vom face acest lucru în continuare, până când oamenii vor învăța să fie civilizați. Mai mult, autovehiculele din care aruncă gunoiul vor fi confiscate. Am mai spus-o și o repet: Sectorul 5 nu este sat fără câini! Nu ne putem bate joc de mediu și nu tolerăm acest comportament al unor persoane care pur și simplu nu vor să înțeleagă că acțiunile lor afectează sănătatea celor din jur.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati