Amendă pentru o firmă după ce camioanele sale care ieșeau de pe un șantier au murdărit carosabilul

Pe 25 februarie, mai mulți cetățeni au sesizat starea insalubră a carosabilului din zona Cartierului ANL Brâncuși, situație creată de tranzitul utilajelor care ies din incinta unui șantier organizat pe str. Drumul Valea Doftanei.

Astfel, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului s-au deplasat la fața locului și au constatat că mai multe autocamioane ies dintr-un șantier pe drumurile publice neavând curățate cauciucurile, murdărind carosabilul cu noroi, încălcându-se astfel prevederile Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr.120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului București.

De asemenea, din verificările efectuate a fost identificată societatea care desfășoară activitatea la șantierul respectiv astfel că aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2500 de lei.

Conform hotărârii mai sus menționate persoanele fizice si juridice au oligația să ia măsuri de asigurare corespunzătoare a salubrizării căilor de circulație cuprinse în organizarea șantierului, cât și a celor limitrofe, inclusiv prin măturare și spălare. Nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. 120/2010 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1000 lei la 2500 lei.

Ca măsură complementară a fost acordat un termen pentru curățarea carosabilului, conform  prevederilor O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului, situație despre care au luat la cunoștință și reprezentanții societății. În caz de neconformare vor fi aplicate sancțiuni contravenționale, de până la 100.000 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati