Amenzi de 117.200 de lei pentru comercianţii de peşte din Bucureşti

0
106
sursa foto: Pixabay

Inspectori Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au controlat comercianţii de peşte din Bucureşti, în perioada 24-25 aprilie, şi au dat amenzi în valoare de 117.200 de lei pentru neconformităţile constate, a anunţat luni ANSVSA.

“Pe fondul crescut al consumului de peşte şi produse din pescuit, urmare a sărbătoririi Floriilor şi Sfintelor Paşti, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat în zilele de sâmbătă şi duminică (24-25 aprilie 2021), controale tematice în unităţile care desfăşoară activitatea de obţinere, transport, depozitare şi comercializare a peştelui şi produselor din pescuit, în vederea punerii pe piaţă a produselor sigure”, se arată în comunicat.

În cursul zilei de sâmbătă, echipe mixte formate din inspectori sanitari veterinari ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), au efectuat o amplă acţiune de control în Halele Obor din Bucureşti.

“La nivelul municipiului Bucureşti, au fost verificaţi 38 de operatorii economici care comercializează peşte şi produse din pescuit, iar pentru neconformiţăţile constate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 117.200 de lei”, se mai arată în comunicatul transmis de ANSVSA.

În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare peste 150 kg peşte şi produse din peşte, acestea fiind dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

“ANSVSA, prin intermediul structurilor de control de la nivel naţional efectuează controale tematice specifice şi în această săptămână, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure şi a preveni apariţia de toxiinfecţii alimentare”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.