Amenzi de 22.000 de lei pentru traximetriștii de la Gara de Nord, într-o acțiune a Poliției Locale București

Amenzi de 22.000 de lei, la Gara de Nord, într-o acțiune a Poliției Locale București de verificare a legalității activității de taximetrie.

Organizat de D.G.P.L.C.M.B. – prin polițiști locali din cadrul Serviciilor Control Transporturi şi Circulaţie Rutieră – controlul s-a derulat la sfârșitul săptămânii trecute, pe parcursul a trei ore, la Gara de Nord.

Au fost verificate documentele de transport aferente unui număr de 22 de autovehicule, nouă conducători auto fiind sancționați contravențional pentru abateri de la Legea taximetriei și încălcarea regulamentului C.G.M.B. referitor la serviciul public de transport taxi în Capitală. Cuantumul amenzilor a fost de 22.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au dispus retragerea unei autorizații taxi, în alte cinci cazuri fiind sesizate organele emitente. Acțiunea de s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor Biroului Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord.  

În anul 2022, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au derulat peste 60 de acțiuni în vederea asigurării unui cadru civilizat al activității de taximetrie în Capitală, astfel încât bucureștenii să poată beneficia de creșterea calității serviciilor oferite.

În urma acțiunilor, polițiștii locali au verificat aproximativ 1500 de conducători taxi, 473 dintre aceștia fiind depistați cu nereguli. Valoarea totală a amenzilor aplicate – pentru încălcarea Legii 38/2003 a taximetriei și a Regulamentului cadru 178/2008 adoptat de C.G.M.B. – a fost de  827.600 de lei. Totodată, D.G.P.L.C.M.B. a dispus reținerea a 67 de autorizații taxi și a zece certificate de pregătire profesională, în alte 60 de situații fiind sesizate autorități de autorizare din județul Ilfov.   

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati