Amenzi de 35.000 de lei pentru persoane care percepeau ilegal taxe de parcare în centrul Capitalei

0
513

Agenţii PLMB au identificat şi sancţionat contravenţional 37 de persoane.

„Acţiunile poliţiştilor locali au caracter repetitiv şi se desfăşoară în baza unui plan de acţiune elaborat de către conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti. Acesta vizează descurajarea şi combaterea fenomenului falşilor parcagii, persoane care, sub pretextul oferirii unui loc de parcare şi a garantării siguranţei autoturismului, pretind ilegal diverse sume de bani de la conducătorii auto”, a precizat sursa citată.

Marţi, poliţiştii locali au acţionat în colaborare cu lucrătorii STB, la nivelul mijloacele de transport în comun ale municipalităţii. Au fost legitimate 111 persoane şi aplicate amenzi în valoare totală de 12.000 de lei. Acţiunile au vizat respectarea normelor de convieţuire socială şi menţinerea unui climat de siguranţă al cetăţenilor.

„În paralel, echipaje ale DGPLCMB – împreună cu lucrători ai Poliţiei Române şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român şi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier – au acţionat în zonele Calea Văcăreşti şi Şos. Olteniţei pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie şi pentru depistarea celor care conduceau autovehicule de mare tonaj, fără a respecta prevederile HCGMB 134/2004. În urma acestor acţiuni, au fost verificate 20 de autovehicule, întocmite 14 procese-verbale de inspecţie şi aplicate sancţiuni în valoare de 16.000 de lei”, menţionează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.