Amenzi de 424.000 lei pentru construcţiile neautorizate, în Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a aplicat, de la începutul anului până în prezent, prin Direcția Generală de Poliție Locală, amenzi în valoare de 424.000 de lei pentru construcții ilegale.

Cele 133 de sancţiuni au fost date conform Legii 50/1991 modificată şi completată, pentru următoarele nereguli: modificări interioare, construcţii neautorizate, garaje, balcoane și spaţii comerciale.

De asemenea, au fost efectuate 3.941 de controale. Ca urmare a referatelor întocmite de polițiștii locali cu atribuții de control în domeniul disciplinei în construcții, Primarul Sectorului 3 a emis 48 de dispoziţii pentru desfiinţarea pe cale administrativă a unor construcții executate ilegal pe domeniul public al Municipiului București.

Totodată, în urma cererilor de regularizare a taxei de autorizare în vederea efectuării recepției la terminarea lucrărilor-activitate derulată de Serviciul Disciplina în Construcţii – 1.500.608 de lei se regăsesc în evidențele Direcției de Impozite și Taxe Locale Sector 3.

În acelaşi timp, polițiștii locali cu atribuții în domeniul disciplinei în construcţii continuă acţiunea de dezafectare a construcţiilor ilegale de pe domeniul public şi privat al sectorului.

Recent, a fost demarată procedura de desființare pe cale administrativă a unei magazii dezafectate, construită neautorizat în spatele unui imobil din bulevardul Decebal. Aceasta este în stare de degradare, insalubră, diverse persoane depozitând aici mai multe tipuri de deșeuri. O altă construcție, amplasată ilegal chiar în centrul Bucureștiului, pe bulevardul I. C. Brătianu, a intrat în vizorul polițiștilor locali din cadrul Serviciului Publicitate și Domeniul Public. Prisma publicitară a fost amplasată neautorizat pe trotuarul de la Piața Unirii și va trece prin aceeași procedură. Astfel, trotuarul va fi eliberat și redat circulației pietonilor.

Locuitorii Sectorului 3 sunt rugaţi să semnaleze problemele speciale privind construcţiile amplasate ilegal pe domeniul public la Dispeceratul non-stop al Poliției Locale, telefon 021.9543.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati