Amenzi de 5.200 pentru „colindătorii” cu boxe din Sectorul 6 / Ciucu: Cântecele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde

Primăria Sectorului 6 a anunțat că Poliția Locală a dat amenzi de aproximativ 5.200 de lei pentru colindătorii care au deranjat liniștea publică prin utilizarea boxelor date la maximum printre blocuri.

„Auzim colinde la radio și tv, în magazine, dar și cântate live de colindătorii care ne bat la ușă. Sunt frumoase, fac parte din spiritul Sărbătorilor. Însă, dacă se depășește o limită, de obicei a decibelilor, colindătorii riscă amenzi. În Sectorul 6, Poliția Locală a aplicat, de la începutul lunii și până în prezent, 24 de amenzi, în valoare totală de 5.200 de lei, celor veniți cu boxe portabile”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6.

În perioada 6 – 31 decembrie, se dă liber la colindat, potrivit legii 171/2021. Acest lucru, însă, trebuie făcut respectând niște norme de conviețuire.

  • În Sectorul 6, sunt bineveniți cei care respectă tradiția și cântă live, cu vocea sau, cel mult, folosind instrumente muzicale. Cei care vor să se facă auziți mai bine și folosesc boxe portabile date la maximum riscă amenzi pentru tulburarea liniștii publice.
  • Pentru a intra și cânta în scări de bloc, colindătorii ar avea nevoie de acordul asociației de proprietari, deoarece interiorul blocului nu mai este domeniu public. Locatarii care se simt deranjați au dreptul să sune la Poliție.
  • În ambele situații de mai sus, colindătorii trebuie să respecte orele de liniște: 13.00 – 14.00 și 22.00 – 08.00. „Tulburarea fără drept a liniștii locatarilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect, ori prin strigăte sau larmă, constituie contravenție”, spune legea 61/1991. Sancțiunile sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei, dacă faptele se petrec pe timpul zilei și între 500 și 1.500 de lei, dacă au loc noaptea.

Ciucu: ”Cântecele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde”

De la începtul lunii și până în prezent, polițiștii locali au amendat 24 de cete, care se plimbau pe străzi cu boxele date la maximum. Valoarea sancțiunilor ajunge la 5.200 de lei.

Și oamenii sună că sunt deranjați de zgomotul produs. Până acum, Poliția Locală Sector 6 a primit cinci sesizări privind tulburarea ordinii și liniștii publice de către colindătorii cu boxe.

„Colindătorii sunt așteptați cu bucurie în Sectorul 6, însă doar cei care respectă tradiția și cântă, nu cei cu boxe date la maximum printre blocuri, nu cu înregistrări cu munca altora. Cântecele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde”, a spus primarul Ciprian Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati