Amenzi de 650.000 lei, date de ITM Bucureşti pentru munca la negru

Inspectorii de muncă, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, au controlat, în perioada 1-27 august, 85 de agenţi economici din construcţii şi au aplicat amenzi de 650.000 lei pentru munca la negru.

„În perioada 01.08.2024 – 27.08.2024 inspectorii de muncă, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, sub coordonarea şi îndrumarea directă a domnului inspector şef dr. Ing. Constantin Bujor, în urma acţiunilor de control, având obiectiv prioritar identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, au verificat peste 85 de agenţi economici din domeniu construcţiilor. Cu ocazia controalelor efectuate, au fost identificate 36 persoane care desfăşurau activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă, conform art. 16, alin.1 din legea nr. 53/2003 codul muncii, republicată, modificată şi completată. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 650.000 lei”, se menţionează în comunicat.

Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a ITM Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate”, subliniază sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati