Amenzi de aproape 130.000 de lei pentru nereguli în piețele din Capitală

38 de agenți economici au fost sancționați contravențional, săptămâna trecută, de către polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. și inspectorii A.N.P.C. în cadrul unor acțiuni comune de verificare a respectării de către comercianții din piețele bucureștene a normelor privind vânzarea produselor alimentare și a legislației din domeniul protecției consumatorilor.

Acțiunile de control s-au desfășurat în piețele Miniș, Titan 2, Matache, Progresul și Nerva Traian iar amenzile – în cuantum de 129.700 de lei – au fost aplicate conform H.C.G.M.B. 120/2010, H.G. 348/20004 și O.G. 99/2000.

Au fost constatate, printre altele, nereguli referitoare la neafișarea datelor de identificare în spațiul public, lipsa acordului de funcționare sau necolectarea selectivă a deșeurilor menajere. În cazul a 17 operatori comerciali, echipele de control au dispus fie suspendarea activității, fie oprirea temporară a acesteia. Totodată, administratorii a trei piețe din sectoarele 1 și 3 ale Capitalei – care nu au respectat prevederile H.G. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în zone publice – au fost sancționați cu amenzi cumulate în valoare de 34.000 de lei. 

În paralel, inspectorii A.N.P.C. au dispus distrugerea a 35 de kilograme de carne și produse din carne, precum și retragerea de la vânzare a altor 17 kilograme de carne și a 80 de produse de panificație. Valoarea sancțiunilor aplicate de către inspectorii A.N.P.C. a fost de aproximativ 30.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati