Amenzi de peste 550.000 de lei, aplicate în ultima săptămână de inspectorii ANSVSA, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023

0
233

Amenzi de peste 550.000 de lei au fost aplicate, în ultima săptămână, de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, iar pentru cinci unităţi a fost luată măsura interzicerii activităţii şi pentru o unitate activitatea a fost suspendată. Peste 360 de kilograme de produse alimentare au fost confiscate pentru a fi distruse.

  • ASVSVA a anunţat, luni, că în perioada 17-23 iulie, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023 au făcut controale în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, scrie news.ro.
Astfel, au fost verificate 235 de unităţi din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.
“În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 47 de unităţi, cu amenzi în valoare de 551.200 de lei. De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii”, a transmis ANSVSA.
De asemenea, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 367 de kilograme (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).
ANSVSA a mai anunţat că, prin intermediul DSVSA Constanţa, a pus la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.