Amenzi pentru persoanele din Sectorul 6 care nu menţin curăţenia în timpul plimbării animalelor de companie

De la începutul anului și până în prezent, poliţiştii locali au desfășurat mai multe acţiuni privind respectarea prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, de aplicare a normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Acestea au vizat depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public în timpul plimbării animalelor de companie pe domeniul public.

Astfel, au fost sancţionate mai multe persoane pentru nerespectarea obligației privind deținerea de materialele necesare (făraș, mătură, pungă, etc.) pentru curățarea locului și evacuarea dejecțiilor fiziologice cu amenzi în cuantum de 12.500 lei.

Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr.120/2010, anexa nr.1 de aplicare a normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti prevede următoarele:

Art.34 – (l) Posesorii de animale de companie au următoarele obligații în timpul plimbării animalelor pe domeniul public:

a) să dețină asupra sa materialele necesare (făraș, mătură, pungă, etc.) pentru curățarea locului și evacuarea dejecțiilor fiziologice;

b) să nu permită accesul animalelor de companie pe spațiile verzi din parcuri, grădini publice și cele aferente ansamblurilor de locuințe, în spațiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine și piețe de desfacere a produselor agroalimentare. Accesul cu animalele de companie va fi permis numai în spațiile special amenajate. Nu vor fi supuși acestui regim, câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor;

c) menținerea câinilor în lesă iar cei din categoria câinilor agresivi vor purta obligatoriu și botniță;

(2) Posesorii de animale de companie vor deține carnete de sănătate pentru acestea și vor asigura vaccinarea lor în conformitate cu normele sanitar-veterinare în vigoare;

(3) Posesorii de animale de companie vor asigura o permanentă stare de curățenie și igienizare a spațiilor destinate creșterii acestora, luând măsurile necesare în vederea evitării poluării olfactive a celorlalte persoane;

(4) Persoanele care dețin animale de companie în imobile cu spații comune, vor asigura protecția și siguranța celorlalți locatari în raport cu aceștia. Această obligație le revine de asemenea și în timpul plimbării acestora pe domeniul public;”

Nerespectarea prevederilor prezentelor norme de către persoanele fizice constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 200 lei la 500 lei.

Această activitate  se va desfăşura permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura menținerea curățeniei pe raza Sectorului 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati