Amenzi uriașe date de la începutul anului pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie a autovehiculelor de mare tonaj în Capitală

Amenzi de peste 720.000 de lei aplicate, de la începutul anului, de către poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B., pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie a autovehiculelor de mare tonaj în Capitală

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti continuă acţiunile de verificare a respectării accesului autovehiculelor grele pe străzile Capitalei. Motivul: tot mai mulţi conducători auto de maşini de mare tonaj încalcă restricţiile de circulaţie, se deplasează fără autorizaţie şi nu respectă traseele şi intervalele orare impuse. Acest lucru contravine reglementărilor legale, generează poluare, degradează suprafaţa carosabilă şi creează abuteiaje în trafic.

Acţiunile echipajelor din cadrul Serviciilor Circulație Rutieră, Control Transporturi şi Protecţia Mediului ale D.G.P.L.C.M.B. se derulează zilnic şi vizează depistarea celor care nu respectă prevederilor H.C.G.M.B. 134/2004 şi conduc utilaje grele sau autovehicule destinate transportului de mărfuri pentru care este necesară obţinerea autorizaţiei de acces în zone cu restricţii de tonaj.

De la începutul anului, polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au surprins în trafic 191 de șoferi care au condus ilegal, în zone restricţionate, autovehicule cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 tone.

Toţi cei depistaţi în culpă au fost sancţionaţi contravenţional de către poliţiştii locali, suma totală a amenzilor fiind de 729.894 de lei. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati