Amplă acţiune de combatere a ambroziei în Sectorul 6

În urma sesizărilor semnalate de cetăţenii Sectorului 6, referitoare la dezvoltarea culturilor de ambrozie (Ambrosia artemisiifolia), Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 a dispus să se desfăşoare o campanie de combatere a acestei plante alergene.

Astfel, în aceste zile, echipele ADPDU Sector 6 desfăşoară o amplă activitate de combatere a ambroziei pe o suprafaţă generoasă din zona Strada Liniei Sector 6, unde a fost semnalată dezvoltarea masivă a acestei plante.

Practic, lucrătorii ADPDU Sector 6 procedează la îndepărtarea mecanică prin cosire a ambroziei, ulterior terenul fiind erbicidat, în vederea prevenirii apariţiei şi dezvoltării ulterioare a plantei.

Operaţiunile sunt completate de acţiuni de salubrizare, igienizare şi degajare resturi vegetale executate de personalul ADPDU Sector 6.

Ambrozia, plantă puternic alergenă

Ambrozia este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul ţării noastre, fiind extrem de adaptabilă la condiţiile pedoclimatice. Aceasta crește spontan pe terenurile abandonate, în principal, de-a lungul căilor ferate, a drumurilor, în apropierea dărâmăturilor, respectiv pe terenurile lipsite de vegetație și neîntreținute.

Ambrozia este o plantă puternic alergenă care afectează sănătatea unei largi categorii de populaţie, inclusiv copii. Sensibilizarea alergică la polenul de ambrozia se manifestă clinic cel mai frecvent ca rinoconjunctivită și astm, dar pot apărea și simptome cutanate, inclusiv urticarie și angioedem, putându-se ajunge la manifestări similare celor din șocul anafilactic, conform Ministerului Sănătăţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati