Amplă campanie de plantare pomi în Sectorul 5. Rareş Hopincă, city manager: ”În Parcul Eroilor plantăm 100 de tei azi. Vrem să mergem cu plantările și în mijlocul cartierelor” – FOTO/VIDEO

În Sectorul 5 a început o amplă acțiune de plantare de pomi. Astfel, un număr de 20.000 de tei, stejari şi platani urmează să fie plantaţi în acest an şi anul viitor, a informat, city managerul Rareş Hopincă. Vineri, 17 martie, angajați ai Primăriei Sectorului 5 și voluntari au plantat 100 de tei în Parcul Eroilor, parc care a revenit recent în administrarea Primăriei de sector.

În zonele unde s-au finalizat lucrările de amenajare de parcări sau de reabilitare străzi şi trotuare, vor fi sădiţi, până la finalul acestei luni, aproximativ 2.000 de arbori, a anunțat Rareș Hopincă, într-o conferință de presă. Conform recomandărilor specialiștilor, se vor planta stejari, tei, platani și mesteceni.

”Noi am început o amplă campanie de plantare la nivelul Sectorului 5, pentru că în Sectorul 5 mulți ani de zile nu s-a plantat niciun pom. Luna asta ne-am asumat 2.000 de arbori, știu că pare foarte greu, dar ne întâlnim la sfârșitul lunii și îi numărăm pe toți, iar până la sfârșitul anului 10.000 de pomi vor fi plantați în Sectorul 5. Conform recomandărilor specialiștilor în Sectorul 5 vom planta stejar, tei, platan și mesteacăn, sunt pomii care care se prind cel mai bine și dau rezultatele cele mai bune în timp, motiv pentru care și noi vrem să venim cu soluții deja consacrate, pentru că nu vrem să facem experimente pe banii și pe nervii cetățenilor din Sectorul 5”, a precizat sursa citată.

Campania de plantare a început în urmă cu o săptămână și va continua până când vor decide specialiştii, astfel încât rata de prindere să fie cât mai bună, urmând ca lucrările să fie reluate în toamnă.

”Astăzi vom planta pomi care sunt de dimensiuni mai mari. Aceștia se găsesc mai greu, dar ca bunul gospodar care își face iarna car și vara sanie, noi ne-am apucat de astă toamnă să căutăm pomii, să-i contractăm la cele mai mari pepiniere din țară, motiv pentru care în luna martie ne vin cam 100 de pomi în fiecare zi, din aceste specii”, a transmis Rareş Hopincă.

”Vrem să mergem cu plantările și în mijlocul cartierelor din Sectorul 5”

Vineri, 17 martie, angajați ai Primăriei Sectorului 5 și voluntari au plantat 100 de tei în Parcul Eroilor, parc care a revenit recent în administrarea Primăriei de sector. Totodată, city managerul de sector a precizat că acțiunea de plantare va ajunge și în mijlocul cartierelor, unde sunt zone în care nu s-a mai plantat un pom de 30 de ani.

”Ne aflăm în Parcul Eroilor, un parc care a revenit în administrarea Sectorului 5 în urmă cu 3 saptămâni. Ne aflăm în mijlocul unei campanii intense de plantare de arbori susținută de Primăria Sectorului 5. Am demarat-o în urmă cu o săptămână și ne-am propus niște ținte foarte, foarte îndrăznețe, dar de care ne ținem cu absolut orice sacrificiu. Vom planta în această lună 2.000 de arbori, pe raza Sectorului 5, plantăm tei, platan, stejar și mesteacăn, iar până la finalul anului plantăm 10.000 de pomi. Doar aici, în Parcul Eroilor plantăm 100 de tei astăzi, sigur că vom continua campania de plantare și în zilele următoare, atât timp cât ne permite perioada de vegetație.

În al 2-lea rând, vrem să mergem cu plantările și în mijlocul cartierelor din Sectorul 5, pentru că sunt zone în care nu s-a mai plantat un pom de 30 de ani. Acest lucru nu trebuie tolerat. Preocuparea noastră pentru un aer sănătos pe care să îl oferim cetățenilor sectorului 5 este constantă și permanentă. Prin urmare, vom continua să muncim astfel încât să creștem nivelul de viață al cetățenilor din Sectorul 5”, a precizat sursa citată.

Hopincă spune că vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la calitatea aerului din Capitală, argumentând că plantarea de copaci este cel mai simplu mod de a face o schimbare în bine.

”Noi vom mai continua astfel de acțiuni pentru că vrem să tragem un semnal de alarmă în București, astăzi, trebuie să ne preocupăm de mediu și de calitatea aerului și cel mai simplu mod și la îndemână pentru toată lumea este să punem mâna să plantăm un pom. Nu este nimic scump, necesită muncă, necesită preocupare și mai ales consecvență. Acești pomi vor fi udați timp de 10 zile în fiecare zi. După aceea vor intra într-un program regulat de udare o dată la 5 – 7 zile până când se vor prinde. Avem toată încrederea în specialiștii noștri, în colegii noștri care sunt zi de zi pe teren și suntem siguri că vom avea o rată de prindere de cel puțin 90 % la ceea ce plantăm azi.”, a conchis sursa citată.

Alături de angajați ai primăriri și de voluntari, la acțunea de plantare din Parcul Eroilor au luat parte Laurențiu Păștinaru, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, și Florin Bănică, comisar general adjunct al Gărzii de Mediu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati