Ample percheziții în București și Constanța într-un dosar de înșelăciuni

0
254
politia
sursa foto: Facebook -Politia Romana

Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus miercuri în aplicare trei mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti, în judeţul Constanţa şi într-o unitate de penitenciar, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, prejudiciul total creat fiind estimat la 100.000 de lei.

Din datele şi probele administrate în perioada iulie – octombrie, de poliţiştii Secţiei 7, cu sprijinul poliţiştilor Secţiilor 6 şi 13, a rezultat presupunerea rezonabilă că cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 53 de ani, ar fi sunat mai multe persoane, în numele unor (sau pretinzând că sunt) rude bolnave de covid, internate la spital şi le-ar fi solicitat diverse sume de bani.

În urma probatoriului administrat, la data de 7 octombrie, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, în judeţul Constanţa precum şi într-o unitate de penitenciar, persoanele vizate fiind depistate şi conduse pentru audieri la sediul secţiei de poliţie. Totodată, au fost identificate şi ridicate bunuri de interes în cauză şi o sumă de bani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de înşelăciune, respectiv tentativă la înşelăciune (două acte materiale consumate şi 43 de tentative) cu cei cinci bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Acţiunea a beneficit de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.