Ana-Loredana Predescu, deputat AUR: „Testele PISA le-a picat doamna Ligia Deca!”

0
322

După ce a acordat burse de merit pentru elevii cu medii 2 și 3, doamna Deca nu s-a oprit aici cu masacrarea educației copiilor noștri! Pentru doamna Deca, rezultatele catastrofale de la testele PISA sunt motiv de optimism, deoarece de pe ultimul loc am „avansat” pe penultimul, afirmă într-un comunicat Ana-Loredana Predescu, deputat AUR.

„Pupila lui Klaus Iohannis a ieșit public și ne-a anunțat că avem un sistem de educație rezilient și țara noastră a reușit, prin ansamblul măsurilor luate, să limiteze efectele pandemiei! Adică, atunci când România, în mod nejustificat, a fost fruntașă la închiderea școlilor, mai exact 32 de săptămâni, spre deosebire de Elveția, doar 6 săptămâni, sau Franța, 11 săptămâni.

Consecința acestei decizii s-a văzut clar în rezultatele catastrofale de la testele PISA!
Numai doamna Deca refuză să vadă eșecul și încearcă să îl transforme într-o victorie, probabil aceea că încă mai ocupă fotoliul de ministru al Educației, numită acolo doar pentru a fi o marionetă capabilă să adopte proiectul ratat al „României Educate”, proiect asumat în mod fatidic pentru învățământul românesc de Klaus Iohannis!” spune aceasta.

Pagina Ligiei Deca o continuă controversă

Cezura semnalată de pe pagina Ligiei Deca de presă nu este o minciună, se poate vedea din reacțiile la rezultatele testelor PISA.

„Ridicolul nu se oprește aici în ceea ce privește testele PISA. Publicarea rezultatelor testelor PISA a generat o serie de reacții negative pe internet, în mare parte pe Facebook. Cu o singură excepție: postarea ministrului Educației, Ligia Deca. Acolo s-au înregistrat sute de comentarii pozitive. După ce țara noastră a ocupat penultimul loc la testele PISA 2022, pe pagina de Facebook a ministrei Ligia Deca au apărut sute de comentarii pozitive. Nu ar fi o problemă dacă ar fi vorba de o reușită, dar vorbim de o catastrofă.
Conturile care au adus laude parcă desprinse din Coreea de Nord sunt false. Au ajuns până acolo încât au creat zeci, sute, poate mii de conturi doar pentru a ridica în slăvi ministerul condus de Ligia Deca. Prin astfel de laude nu fac decât să continue eșecul învățământului românesc.”

„Pentru a putea acoperi eșecul guvernării PSD – PNL, Ciolacu și Iohannis apelează la tot felul de tertipuri pentru a schimba percepția!”

Acesta mai spune că „pentru a putea acoperi eșecul guvernării PSD – PNL, Ciolacu și Iohannis apelează la tot felul de tertipuri pentru a schimba percepția! S-a mers până în punctul în care graficul care arată procentele foarte mari de analfabetism funcțional (49% la matematică, 42% la citire, 44% la științe) a fost șters din prezentarea OCDE în varianta românească publicată pe site-ul Ministerului Educației.

Doar că nu poți să denaturezi realitatea. Rezultatele de la testele PISA ne arată din nou cum a evoluat „România Educată” a lui Klaus Iohannis. Suntem penultimii în Uniunea Europeană și pe primul loc la abandonul școlar!”

„Este o nouă dovadă că Ligia Deca nu înțelege absolut nimic din ceea ce înseamnă sistemul de învățământ românesc, care sunt nevoile acestuia, dar mai ales ce este de făcut!
Dincolo de festivismul inoportun al prezentării acestor rezultate la Biblioteca Centrală, rezultate care, în fapt, îngroapă învățământul românesc și viitorul copiilor noștri, doamna încă ministru a Educației a arătat un dispreț total față de instituțiile statului, neinvitând niciun alt reprezentant al Guvernului sau al Parlamentului, acolo unde noile legi ale educației au fost dezbătute și votate! Semn că a transformat Ministerul Educației în propriul PFA!

Aceasta este România reală! AUR are în programul de guvernare măsuri punctuale pentru sistemul de învățământ, pe care suntem gata să le implementăm la guvernare din 2024, soluții pe care le-am susținut ca membru în Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților dar care nu au fost votate de reprezentanții actualei coaliții!

Testele PISA le-a picat doamna Ligia Deca! Dacă îl va pica și pe acela al majorării salariilor profesorilor cu 20% de la 1 ianuarie 2024, așa cum a promis, nu va avea altă soluție în fața profesorilor, elevilor și părinților decât de a-și da demisia de onoare, cu condiția să o aibă, sau de a fi demisă! Dacă actuala coaliție de guvernare și-o asumă în continuare pe doamna Ligia Deca, atunci acest lucru reprezintă un atentat la sistemul educațional românesc și, implicit, la viitorul copiilor noștri!”, mai spune deputata AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.