ANAF a aplicat sancţiuni contravenţionale de peste 8 milioane de lei, în cadrul controalelor din luna ianuarie

1
67

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF au aplicat 839 amenzi contravenţionale în valoare totală de 3,88 milioane de lei, în cadrul controalelor antifraudă efectuate în luna ianuarie 2024. De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării numerar şi bunuri în valoare totală de 4,13 milioane lei.

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF efectuează permanent acţiuni de control în zone cu risc fiscal ridicat, respectiv la contribuabili ce desfăşoară comerţ en gross şi cu amănuntul, în contextul existenţei unor fenomene de neconformare ce se manifestă în acest domeniu, transmite instituţia într-un comunicat de presă.

Astfel, în cadrul controalelor antifraudă efectuate în luna ianuarie 2024, s-a constatat că 772 contribuabili nu au respectat prevederile legale, respectiv nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile din gestiune şi nu emiteau bonuri fiscale pentru bunurile livrate cu amănuntul.

  • „Pentru abaterile constatate au fost aplicate 839 amenzi contravenţionale în valoare totală de 3,88 milioane de lei şi indisponibilizate în vederea confiscării numerar şi bunuri în valoare totală de 4,13 milioane lei”, arată ANAF.

Potrivit sursei citate, un operator economic din judeţul Arad a fost sancţionat contravenţional cu 15.000 lei şi i s-au indisponibilizat bunuri şi numerar în valoare totală de 1,15 milioane lei.

„Acţiunile de control antifraudă vor continua la nivel naţional în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi recomandăm tuturor entităţilor economice să respecte cu rigurozitate prevederile legale în domeniul fiscal, financiar şi contabil”, conchide ANAF.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.