ANAF: OMV Petrom trebuie să achite 118 milioane de euro suplimentar față de taxele plătite la stat

Inspectorii Antifraudă aflați în control la compania de petrol și gaze OMV Petrom au stabilit o sumă suplimentară de plată de 581,7 milioane lei (117,5 milioane euro), rezultată din verificările privind obligațiile declarate în contul contribuției la Fondul de Tranziție Energetică. 

Această sumă suplimentară stabilită de Antifraudă vine în contextul unui control prelungit derulat de ANAF la OMV Petrom, pentru strângerea de informații referitoare la taxa de solidaritate introdusă în sectorul energetic în baza unui regulament european, taxă despre care compania a transmis că, potrivit propriilor calcule, nu o datorează, potrivit profit.ro.

Contribuția la Fondul de Tranziție Energetică este o taxă diferită față de taxa de solidaritate introdusă la finalul anului trecut prin transpunerea unui regulament european.

Șeful ANAF a explicat că depunerea declarației anuale, în baza căreia se va face plata taxei suplimentare, are termen abia la mijlocul anului. ANAF a declanșat controlul la OMV Petrom în contextul în care compania a anunțat că nu datorează această taxă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati