Analiză Glovo. În România, se comandă o pizza la fiecare 5 secunde

0
72

Potrivit unei analize realizate de Glovo cu ocazia Zilei Internaționale a Pizzei, sărbătorită azi, consumul de pizza în România se menține la un nivel ridicat.

  • Astfel, la nivelul rețelei internaționale Glovo, România ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de comenzi de pizza și primul loc în Europa de Sud-Est, cele mai multe fiind livrate în Capitală, unde se comandă în continuare mai multă pizza decât în Roma sau Barcelona.

Pizza s-a comandat, anul trecut, în țara noastră, de mai bine de 5 milioane de ori, conform analizei Glovo.

Topul oraşelor cu cei mai mulţi iubitori de pizza este completat de Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Oradea şi Braşov, în timp ce titlul pentru cel mai mare fan al cunoscutului preparat îi revine unui consumator din Iaşi, care, pe parcursul anului 2023, a comandat 569 de pizze, depăşind recordul din anul precedent.

De asemenea, cea mai scumpă comandă, în valoare de 3.958 lei, a fost plasată anul trecut de către un utilizator din Constanţa.

În ceea ce priveşte gusturile, românii rămân fideli sortimentelor tradiţionale, cele mai comandate tipuri de pizza fiind Diavola, Quattro Stagioni, Quatro Formaggi, Margherita şi Capriciosa.

Ziua cu cele mai multe comenzi de pizza din an a fost 8 martie 2023

Vinerea şi sâmbăta sunt zilele preferate pentru comenzile de pizza, 32% din totalul comenzilor fiind plasate doar în aceste zile. Mai mult, momentul de consum preferat este cina, în intervalul orar 19:00 şi 21:00 fiind plasate mai mult de o treime din totalul comenzilor.

  • „Minutul de aur” s-a înregistrat pe 20 decembrie 2023, la 11:57, când s-a comandat, în medie, o pizza la fiecare 3 secunde şi jumătate.

Iarna rămâne anotimpul în care se comandă cele mai multe pizza în România, iar 8 martie rămâne ziua în care au fost livrate cele mai multe pizze: peste 24.000.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicaţii de livrare, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri şi magazine. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 25 de ţări din Europa, Asia Centrală şi Africa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.