ANAR, despre închirierea plajelor: Nivelul total al chiriei se ridică la peste 50 % faţă de valoarea totală de pornire

Aproximativ 81% din subsectoarele intrate în procedură de licitaţie publică au fost adjudecate, nivelul total al chiriei ridicându-se la peste 50% faţă de valoarea totală de pornire, informează Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR).

„După finalizarea procedurii de închiriere a suprafeţelor de plajă derulate de Administraţia Naţională ‘Apele Române’ în baza Ordonanţei nr. 8/2023, nivelul total al chiriei stabilit în urma licitaţiei se ridică la peste 50% faţă de valoarea totală de pornire. (…)

Vă reamintim că, potrivit prevederilor legislative, 50% din suma încasată va reprezenta venit la bugetul de stat, iar diferenţa de 50% se va utiliza pentru investiţii destinate dezvoltării infrastructurii de gospodărire a apelor, inclusiv pentru plaja Mării Negre”, se menţionează în comunicat.

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) va relua în perioada imediat următoare procedura de închiriere pentru subsectoarele care nu au fost atribuite, precum şi pentru cele care au fost eliberate ulterior.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati